entec-man
Monitor-01Monitor-02

Innovaties binnen Entek - Monitoring met NFC-tags

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe opportuniteiten om te innoveren. Om zowel onze interne werking als service te optimaliseren, zijn wij van start gegaan met een gloednieuw pilootproject op 30 locaties. Hier worden NFC-tags gebruikt om het werk van onze techniekers te verbeteren en de service naar de klant toe transparanter te maken en te versnellen.

Smartphones kunnen tegenwoordig alsmaar meer, en daar willen wij ook volop gebruik van kunnen maken. De NFC-tag kan net zoals een sticker makkelijk bevestigd worden op een ontkoppelkast. Via een handige app scant de technieker de NFC-tag om af te lezen hoeveel actieve alarmen er op de site zijn. Geen nood meer aan vervelende extra’s of andere apparaten. Op slechts enkele seconden staat het gehele overzicht klaar in de palm van de technieker zijn hand.

Flexibel en dynamisch werk is een prioriteit, zowel voor onze werknemers als bediening van de klant. In een oogopslag krijgt de technieker zicht op alle problemen van 1 bepaalde site. Dit handig overzicht duidt hen op de meest dringende zaken, en geeft hen de mogelijkheid notities toe te voegen. Als iets niet meteen kan worden opgelost, wordt het probleem in real-time genoteerd om het nadien zo snel mogelijk te regelen.

Om onszelf constant te evalueren, worden alle gegevens doorgestuurd naar een controlebord. We kunnen zien hoe lang de techniekers ter plaatste zijn geweest en wat er is uitgevoerd voor bepaalde alarmen.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe aanpak vruchten zal afwerpen, en staan te popelen om deze techniek uit te rollen op al onze sites! 

Hieronder ziet u een voorbeeld van de technieker zijn applicatie.