Samenwerken aan
een duurzame toekomst

Verander, innoveer en kies voor
de hernieuwbare energie van de zon.
samen zorgen we voor een leefbare wereld.

Renovatie omvormers zonnepanelen

Project Bornem

Entek heeft de volledige renovatie verzorgd van een centrale omvormer waarvan het rendement niet optimaal was. De oorspronkelijke omvormer functioneerde slechts op 75% van zijn capaciteit.

Om dit probleem aan te pakken, hebben we de oude omvormer van 1590 kilo Volt Ampère (kVA) vervangen door 20 nieuwe omvormers van het type Huawei 60 KTL, wat resulteert in een totale capaciteit van 1320 kVA. Hoewel dit op het eerste gezicht minder lijkt, zijn deze omvormers optimaal gedimensioneerd, waardoor het rendement juist verbeterd is. In geval van een storing valt nu slechts 1/20ste van het systeem uit, in plaats van de volledige installatie zoals voorheen.

Daarnaast hebben we in samenwerking met ons zusterbedrijf ETI ook de gehele AC (alternate current – wisselstroom) infrastructuur aangepakt. De transfocabine en het ontkoppelbord zijn vernieuwd en in overeenstemming gebracht met de voorschriften van de netbeheerder, terwijl de groenestroomcertificaten behouden bleven. Dit alles werd voltooid in minder dan 1,5 maand.

Detailfiche

Locatie:

Bornem

Grootte van de installatie:

1541,46 kWp

Beschrijving:

Vervanging van omvormers naar het type Huawei 62 KTL, goed voor 1320 kVa.